måndag 16 januari 2012

Lyxig lunch

Jag och lilleman har ätit lyxig lunch idag. Tomatomelett. Det lyxiga är att äggen kommer från svägerskan som har hönor spatserande i ladugården. Omeletten bli härligt gul och mycket fylligare än på ägg från affären. Mums

Tomatomelett (2 port)
2 tomater
örtsalt
4 små ägg
1 dl vatten
salt o peppar efter smak
1 avocado
10 svarta oliver
liten bit smulad fetaost

Stek tomaterna med ´örtsalt någon minut på varje sida, eller så de blir mjuka. Vispa äggen  med vatten, salt o peppar, häll äggblandningen  över tomaterna i stekpannan. Sänk värmen något och låt stå till omeletten stelnat. Vändstek om du vill. Servera med avocado, svarta oliver och lite smulad fetaost. 

ch

1 kommentar:

  1. Omelett är gott, åt det idag, med dill i. /Annelie

    SvaraRadera