Variation är inte alltid enkelt. Trots att jag försöker göra minst 2 nya recept varje vecka reagerar familjen oftast samma sätt. Först tittar de misstänksamt på ingredienserna.....vad är detta? Sen när det ligger i grytan är reaktionen....kan man verkligen blanda så där? När maten väl står på bordet är det oftast något barn som undrar varför deras mamma alltid måste laga så "konstig" mat. Ändå är det förvånansvärt sällan de inte äter med god aptit. Här kommer ett recept som har sitt ursprung hos de som tillverkar Quorn, om jag inte missminner mig fanns det en gång för länge sedan på paketen. Det har mycket smak utan att vara så starkt att det gör ont i munnen. Och vill man mildra smaken kan man bara ta i lite mer kokosmjölk.
Indiskinspirerad quorngryta (6 port)
1 paket Quorn i bitar
1 msk olja
1 burk kokosmjölk (går bra med light)
Till kryddsåsen;
150 g cashewnötter
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala (finns i kryddhyllan)
3 msk honung
2 msk olja
1 burk passerade tomater
salt o cayennepeppar efter smak
Fräs Quornbitarna i oljan samtidigt som du blandar och mixar ingredienserna till kryddsåsen (Detta går bra att göra med en stavmixer) till en jämn smet. Häll över kryddsåsen när bitarna fått lite färg och fräs alltihop ca 3 min. Häll sedan i kokosmjölken och låt det puttra på svag värme i 10-15 min. Serveras med ris och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar