När jag har tid och lust gillar jag att göra mat som kräver lite mer omsorg, som panerad fisk till exempel. Det är enkelt, men det tar tid. Idag serverades fisken med dillstuvade grönsaker.
Panerad fisk (4-5 port)
500 gr vit fiskfilé, går bra med "block" men färsk är godast
3 dl vetemjöl (el majsmjöl)
2 vispade ägg
3 dl ströbröd (el majsmjöl)
salt och peppar efter smak
4 msk smör eller margarin att steka i.
4 msk smör eller margarin att steka i.
Skölj och vänd den tinade fisken, varje filé för sig, i mjölet, doppa den i ägg så den blir "blöt" igen och täck den sedan med ströbröd (blandat med salt & peppar. Stek på medelvärme ca 3 min per sida.
Dillstuvade grönsaker (4-5port)
3-4 msk margarin eller olja
3 msk vetemjöl
ca 6 dl mjölk (el 3 dl vatten + 3 dl matlagningsgrädde)
250 g broccoli250 g blomkål
2 dl ärtor
1 dl färsk dill
Idag gjorde jag en bottenredning till stuvningen. Värmde olja och lät sedan mjölet koka där i i 1-2 min innan jag spädde med 3 dl vatten. När det kokat ytterligare någon minut hällde jag i 1 dl grädde och vatten till stuvningen blev lagom tjock.
Eftersom broccolin och blomkålen var färsk förkokte jag den ca 2 min, men använder jag fryst får den koka direkt i stuvningen någon minut. Sist häller jag i ärtor och färsk hackad dill. Om man vill kan man även salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar