När jag gör jordgubbssaft använder jag svärmors recept på rårörd saft, då blir det bär över som man kan frysa in och sedan använda till saftsoppa eller kräm. Idag har vi en dag när fámiljens aktiviteter ligger på olika tider och då tycker jag det passar bra med risgrynsgröt. Den håller sig varm och god någon timma och blir sedan lika god om man värmer den från kylskåpskall. Risgrynsgröten kokar jag enligt anvisningen på paketen, men jag värmer mjölken nästan till kokpunkten samtidigt som de sköljda risgrynen kokar i vatten. När jag efter 10 min kok häller på mjölken sätter jag spisvärmen på 2an och sen sköter sig gröten själv i 30-40 min.
Sedan serveras gröten med saftsoppa eller kanel och mjölk. Knäckemacka med kalkon och gurka är inte alls fel till.
Saftsoppa
5 dl jordgubbar från saft (el 3 dl saft)
5 dl kokande vatten
1msk potatismjöl blandad/skakad med 3 msk vatten
Koka upp jordgubbarna el saften med vattnet, när det kokar ta grytan från plattan och vispa i potatismjölblandningen. Låt koka upp och servera sedan till gröten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar