En hög med hungriga barn som vill ha lunch, då står pasta högt i kurs. Jag tänkte gjort en paprika gryta, men det föll på att det inte fanns någon paprika i vår kyl. Så det fick bli en grönsaksgryta baserad på vitkål och lök. Riktigt mumsigt blev det!
Grönsaksgryta (4-6 port)
1 msk rapsolja
1 finhackad lök, röd el gul
3 pressade vitlöksklyftor
1 liten purjolök, i tunna ringar
50 g svamp, (trattkantareller)
1/2 squasch i kuber
200 g finstrimlad vitkål
1 liten burk konserverad majs
1 dl nötter (cashew)
100 g konserverade kikärtor
2 dl lätt creme fraiche
2 msk tomatpuré
1 msk kantarellfond
salt & peppar
300 g pasta
Koka pastan enl anvisningen på paketen. Finhacka och strimla grönsakerna. Fräs de olika löksorterna någon minut i oljan. Tillsätt grönsakerna, utom nötter och kikärtor, och fräs under omrörning till vitkålen mjuknat. Häll i creme fraiche, tomatpuré, fond , salt och peppar och blanda noga. Låt småputtra 5-10 min. Tillsätt nötter och kikärtor precis innan servering och servera med pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar