Till den här lasagnen behöver du bara göra en sås, spenatsåsen. Det tar ca 10 min. När du sedan fyllt formen sköter sig lasagnen själv i ugnen 20-30min eller så lång tid det tar att hämta Amanda i stallet eller Simon på cirkusskolan. Oftast serverar jag den med rivna morötter, men det är också gott med en enkel grönsallad gjord på isbergssallad, tomat och gurka till.
Vegetarisk spenatlasagne 8 port
Använd en form med någorlunda höga kanter, ca 20 x 30 cm.
500gr tinad hackad spenat
7 dl-1 liter mjölk
3 msk olja eller margarin
3 msk vetemjöl
salt, peppar, muskot
2 paket färska lasagneplattor
1 kg keso
200gr riven ost
Värm upp oljan eller margarinet. Vispa i vetemjölet och låt svälla ett par minuter. Det är viktigt att du vispar hela tiden så det inte bränns vid. Tillsätt lite av mjölken i taget och låt koka upp så du ser hur tjock såsen är. När såsen är tjock som en stuvning häll i spenaten och låt koka några minuter. Tillsätt mer mjölk om det är mer stuvning än sås. Krydda efter smak med salt, peppar och lite muskot.
Täck botten i formen med ett tunt lager sås, lägg över lasagneplattor, varva med ett tunt lager keso och sedan ett nytt lager lasagneplattor. Upprepa två eller tre gånger beroende på formens storlek. Avsluta med spenatsås och strö över osten, Grädda på 175 grader ca 20 min.
Vegetarisk lasagne, ja även vanlig köttfärslasagne, gillar jag!
SvaraRadera