torsdag 10 februari 2011

Pepparkaksglass

Imorgon har vi bröllopsdag, så naturligtvis ska jag laga något som Tommy gillar. När vi var på Gotland i somras var vi på en enorm glassbar i hamnen, de hade över 100 sorters glass. Tommy åt något han aldrig ätit förut; pepparkaksglass och han tyckte det var JÄTTEGOTT. Så det tänkte jag försöka mig på. Receptet på glass är svärmors och jag smaksätter det efter behov, ibland blir det gott...ibland blir det mindre gott, men just pepparkakssmak var smarrigt.


Gräddglass (ca 6 port)
3 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl vispgrädde

1 msk ingefära
1 msk nejlika
1 msk kanel
2 msk sirap
1 msk vatten

Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt. Vispa grädden ganska hårt. Blanda ner grädden i äggsmeten. Häll sirap och vatten i en gryta och värm blanda i kryddorna så att allt blandas väl. Häll i kryddblandningen i äggblandningen och blanda försiktigt. Låt stå i frysen minst 4 timmar innan du tar fram och njuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar