lördag 5 februari 2011
Helgluncherna hemma hos oss går oftast lite på känn. Idag intogs frukosten först vid tio, vilket i sin tur innebar lunch lite senare. Kombinerad lunch och eftermiddagsfika med våfflor, blåbär och grädde. Det slank ned!
Godaste Frasvåfflorna ca 5port
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
150 g smält margarin
Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölken och vispa till alla klumpar försvunnit. Häll i det smälta margarinet. Grädda (lägg på galler för att bevara frasigheten) och servera omedelbart.
4 dl frusna blåbär har fått tina i ca 1 timma, blandade med 1/2 dl socker, blir de goda till våfflorna. För lightare grädde finns t ex Milda Visp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar