fredag 4 februari 2011
Olivoljebakade grönsaker med kyckling
Det här är en variant på ett recept jag tog med hem från ICA en fredagseftermiddag för flera år sedan. Jag tog det av två anledningar, det verkade enkelt att göra och innehöll sånt som jag vet barnen gillar. Resultatet kan man inte misslyckas med. Det blir gott!
Till ca 6 portioner
800g kycklingfilé, skuren i bitar om 3x3cm
2 röda lökar i klyftor
2 röda paprikor, skurna i bitar om ca 2x2 cm
2 gula paprikor, skurna i bitar om ca 2x2 cm
1 broccolihuvud, dela och spara bara buketterna
3 nävar suger snaps
1/2 dl olivolja
1-2 tsk fling/havssalt
några tag med pepparkvarnen
Droppa olivolja i en ugnssäker form (ca 20x30 cm) pensla ut så det täcker botten. Lägg i kycklingen jämnt över botten. Slingra olivolja över kycklingbitarna och strö hälften av saltet samt några tag med pepparkvarnen över. Sätt in i ugnen på grill 175 grader i 10 min. Sprid sedan alla grönsaker över kycklingen, slingra på resten av oljan och strö på resten av saltet. Ta bort grillfunktionen på ugnen och sätt in ytterligare 10 min. Idag serverade vi jasminris till, men det är också gott med couscous eller bulgur.
Dagens efterrätt blev skivad banan, vaniljglass och mörk choklad riven på rivjärn. Riktigt gott till en kaffe latte.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar