söndag 29 april 2012

Kycklingpaj

'
Paj kräver lite förberedelse men har fördelen att den kan värmas och bli minst lika god som när den är nylagad. Därför tycker jag att det är ganska perfekt att göra paj dagar när vi inte har någon möjlighet att äta middag tillsammans. Den här kycklingpajen är smakrik men mild och god tillsammans med en tomatsallad.

Kycklingpaj (6 port)
Pajskal:
250 g rågsikt
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 dl kokande vatten
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan olja, rör ned vattnet och knåda ihop till en deg. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en pajform 20-25 cm i diameter med pajskalet.

Fyllning:
1 stor finhackad gul lök
1 finhackad grön chilipeppar
4 vitlöksklyftor
2 kokta kycklingfiléer, tärnade
2 msk olivolja
4 ägg
150 g hackad färsk spenat
2-3 msk hackad färsk koriander
1 dl riven ost
salt & peppar
Fräs lök, vitlök och chilipeppar ett par minuter i oljan, låt svalna. Vispa upp äggen och tillsätt kyckling, spenat,koriander och lökblandningen, smaksätt med salt och peppar. Häll i pajformen och strö osten ovanpå. Grädda i ca 30 min. Lika god varm som kall.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar