Jag gillar verkligen att laga mat....men vissa dagar hinner jag inte, är för trött eller har faktiskt ingen lust. Då är det skönt att hitta färdiga grytor i frysen. Visst mister grönsakerna lite av sin spänst när de varit frusna men ändå kan jag tycka att en gryta ofta är bättre när den värms på. Kryddorna smakar mer och har liksom blandats bättre. Denna kycklinggryta är perfekt att frysa in och ta upp en dag när det inte passar med matlagning av en eller annan orsak, men självklart är den god som nylagad oxå :-).
Kycklinggryta (15-20 portioner)
1 kg fint delade kyckling delar utan ben (här strimlad innerlårfile)
1 kg tunt skivade morötter
3 skivade gula lökar
500g skivad palsternacka
2 tärnade gula paprikor
2 tärnade röda paprikor
2 st tärnade zuccini
1 kg krossade tomater
1 dl soya
2 dl matlagningsvin
1 liter kokande vatten
4 msk tomatpuré
salt & peppar
Stek kycklingen i olja eller smör till den fått fin färg. Lägg den åt sidan och fräs lök och morötter till de mjuknat. Tillsätt de andra grönsakerna och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning. Blanda i tomater, vin, vatten, soya och tomatpuré. Låt puttra i 10-15 min salta och peppra sedan efter smak. Servera med ris, quinoa eller bulgur.
Stek kycklingen i olja eller smör till den fått fin färg. Lägg den åt sidan och fräs lök och morötter till de mjuknat. Tillsätt de andra grönsakerna och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning. Blanda i tomater, vin, vatten, soya och tomatpuré. Låt puttra i 10-15 min salta och peppra sedan efter smak. Servera med ris, quinoa eller bulgur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar