torsdag 25 augusti 2011

Potatis & purjosoppa

Potatis och purjosoppa är familjens favorit. Den går snabbt och enkelt att göra men är fantastiskt god en regnig höstkväll som denna. Soppan är perfekt bjudmat med lite nybakt bröd. Idag blev det havrescones till, men oftast är det grovt bröd som gäller.

Potatis & purjosoppa 4 port

10-12 medelstora potatisar i klyftor
2 purjolökar och skurna i ca 1 cm stora skivor
1 liter grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt & peppar

Koka upp buljongen och lägg sedan ned de klyftade potatisarna och den skurna purjon. Låt koka till potatisen är mjuk, ca 10-15 min. Häll sedan i grädden och låt koka upp. Kör soppan slät i en mixer eller med en mixerstav. Salta och peppra efter smak. Rör ut creme fraichen i soppan strax före servering. Om du tycker soppan är för tjock späd med lite vatten. Milt, gott och varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar