"Gröt är bra mat", tyckte min mormor och jag måste nog hålla med. Jag blandar gärna olika gryn och har råa frukter eller bär till. Den här gryngröten passar både till frukost, mellis och även som kvällsmål om man känner att det är för sent att äta middag.
Gryngröt med äpple & kanel (2 port)
1 dl havregryn (gärna fiberberikade)
1 dl rågflingor
2 tsk krossade linfrön
1 dl russin ( kan uteslutas)
1 nypa salt
4-5 dl vatten
1 grovrivet äpple, mjölk, kanel efter smak
Grynen, russinen, saltet och vattnet blandas i en kastrull och får koka på låg värme 3-5 min. Jag brukar skala och riva äpplet grovt under tiden som gröten kokar. Gröten läggs i djup tallrik, äpple och kanel ovanpå och sedan mjölk runt omkring. Mättande och gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar