tisdag 23 augusti 2011

Blomkålsgratäng

Just för tillfället är jag lite trött på pasta, ris och potatis. Den ständiga frågan från familjen är..."och vad ska vi ha till?" Idag blev svaret blomkålsgratäng, enkelt och gott.
Blomkålsgratäng (5 port)

700gr blomkål
300gr broccoli
6 dl matlagningsgrädde
3 msk mild senap
250 gr riven ost
salt & peppar

Om blomkålen och broccolin är färsk kan de med fördel kokas ett par minuter innan de läggs i en ugnsfast form. Frusna, tinade grönsaker läggs direkt i formen. Blanda grädden, senapen, peppar, salt och riven ost i en skål. Det blir gott med lite starkare ost, jag använder gärna västerbottenost till detta, men det går lika bra med cheddarrester från frysen. Häll gräddblandningen över broccoli och blomkål. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 min.

Ät med chorizo, gärna vegetarisk.

1 kommentar:

  1. Det här inlägget kunde inte komma bättre, för här är det fullkomlig idetorka på matfronten och visst blir man trött på pasta och ris. Så tusen tack för denna rätt. Mer sådana inlägg tack!

    SvaraRadera