
Lök, morot, tomat och en hög färska kryddor får såsen att bli smakfull.
Eftersom jag helst inte äter rött kött, får min familj ibland stå ut med lite varianter. Idag blev det kycklingfärssås istället för köttfärssås. Inte alls dumt faktiskt. Färsen är lite ljusare och måste brynas ordentligt. Den är också lite mer kletig än vanlig köttfärs och kräver att man delar den hela tiden när den bryns för att inte bli små bullar. Men den är smalare än vanlig färs och ger en mild smak med utrymme för de andra smakerna i såsen.
ANNELIS KYCKLINGFÄRSSÅS (4-6port)
400gr kycklingfärs (finns i välsorterade livsmedelsaffärer)
2 grovt rivna morötter
2 hackade gula lökar
20 körsbärstomater
1 väl hackad paprika
1 kruka färsk oregano
1 krm cayennepeppar
2 msk soya (kan uteslutas)
1 dl chilisås
Jag brukar börja med att fräsa lök och morötter, när löke blivit genomskinlig fräser jag med paprikan någon minut. Grönsakerna får sedan vila i en skål medan jag bryner färsen ihop med cayennepepparn. Det är viktigt att hela tiden dela färsen så den inte klumpar sig. När den är välbrynt häller jag i grönskakerna, soyan och chilisåsen och kokar ihop. Strax före servering blandar jag i tomaterna så de får koka med ett par minuter och precis spricka och sedan noppar jag i oreganobladen. Serverar med spaghetti eller ris.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar