torsdag 1 mars 2012

Jordnötsmuffins

Igår drack vi eftermiddagskaffe i solskenet på altanen för första gången den här våren, Lena och jag. Som ni säkert märkt har jag en förkärlek till muffins. Det kan bero på att de kan varieras på hur många sätt som helst; stora, små eller mittemellan, söta, salta eller kanske sura, med topping och dessutom är de lagom stora till mellis och de flesta är goda även om de kommer ur frysen. För ett tag sedan hade "Mitt kök" muffinsspecial. Det här receptet är hämtat därifrån (med vissa förändringar).  Riktigt mumsiga!

Jordnötsmuffins  (ca 18 st medelstora)
100 gr margarin
2 dl muscuadosocker (ljust)
2 dl jordnötssmör (gärna crunchy)
2 ägg
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk salt
vanilj
1.5 dl naturell lättyoghurt
2-3 dl salta jordnötter

Sätt ugnen på 225 grader, eller 200 om du använder varmluft. Vispa margarin och socker  fluffigt och tillsätt sedan jordnötssmöret, lite i taget. Blanda i äggen. Blanda mjöl, salt,  1-2 dl jordnötter och vanilj i en separat skål och tillsätt hela blandningen till socker/äggblandningen. Rör ned yoghurten. När allt blandats fyll medelstora muffinsfomar till ca 3/4delar och toppa med några jordnötter. Grädda ca 18 min.



1 kommentar:

  1. Åh, vad goda de blev! Inte så sötsliskiga (även om jag uppskattar det också) men jättegoda. Det blir en ny omgång idag son får följa med ut i skogen. Kram till matglada familjen!

    SvaraRadera