Vi försöker att inte äta sötsaker på vardagarna. Det finns ju så mycket "riktig" mat man kan äta istället. Men vissa dagar är lite speciella och idag var en sådan. Det kan ni läsa om på familjebloggen, http://formeandallmyfriends.blogspot.com). De här kakorna ser mer avancerade ut än de är, men de smakade verkligen MER. Receptet fanns här om veckan i Expressens "Mitt Kök". Samuel och Hanna (och Lena) fick provsmaka och Samuel delade kakan och slickade snabbt av "smeten" och åt upp kakan på ett nafs. Hanna som pga viss tandbrist (1 eller om det är 2 gaddar har tittat fram) tar lite längre tid på sig att äta gav sig inte, hon sög och tuggade till hela kakan var slut. Så klart godkända var betyget.
Dubbla ingefärskakor (ca 24 st)´
200 gr smör eller margarin (rumstempererat)
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
1 äggula
½dl sirap
1 msk malen ingefära
Fyllning;
200 g Philadephiaost
2 msk citronsaft
3 msk florsocker
Hacka eller nyp ihop smör, socker, ingefära och mjöl. Tillsätt äggulan och sirapen och blanda ihop till en deg. Lägg degen i kylen i en plastpåse minst 20 min. Dela degen i två och gör rullar. Skär i halvcentimeter tjocka skivor och lägg ut på en plåt. (Eller kavla ut degen och stansa med ett glas eller likande, ca 4 cm i diameter.) Grädda på 175 grader i ca 10 min, till de fått lite färg. Låt svalna. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg eller spritsa ut en klick på en kaka och lägg en annan ovanpå. Skulle det mot förmodan bli några över förvaras de i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar