Igår var det våffeldagen, eller vårfrudagen för den som vill. Det är i stort sett den enda dagen om året vi äter våfflor, och då vill jag helst stå ute och grädda dem. Årets våffeldag var en perfekt dag att inviga uteköket på. Solen sken på vår altan, det var söndag och mina föräldrar kom över för att få sig en lunchvåffla. Visst kan man äta våfflor med grädde och sylt, (Vi föredrar blåbärssylt på egenplockade blåbär, kokade 10 min med lika mängd socker som blåbär.) men minst lika gott är det med salta tillbehör. Räksallad blev det igår. Jag gillar den köpta räksalladen, skulle tro att det är ngt konserveringsmedel i den som ger smaken för hur jag än försöker får jag inte till det. Så här kommer våffla med fuskräkor.
Våffelsmet (ca 10 våfflor)
5dl mjölk
3 dl vete el dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl flytande margarin el olja
Vispa ihop smeten och låt stå i ca 20 min innan du gräddar i hett våffeljärn. För att behålla våfflorna frasiga lägg dem en och en på ett galler. Servera varma!
Fuskräkor
200 g räksallad (färdig burk)
200 g nyskalade räkor
25 g färsk eller frusen hackad dill
Blanda noggrannt och servera på våfflan. Tillsammans med en avocado blir våfflan en mumsig lyxlunch.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar