Vi ser fram emot en vecka i fjällen. Dagar ute på fjället, förhoppningsvis i sol och lagom kyla på tur. Andra dagar i backen med vinden när vi susar fram. Då behövs det också god matplanering när detgäller vår familj. Blodsockret måste ligga på en jämn nivå och på kvällen ska maten både vara god, varm och enkel att få till. Så nu blir det storkok, idag blev det fiskgryta. Mild och mättsam.
Fiskgryta storkok (ca 30 port)

1 kg fint skivade morötter
2 finhackade gula lökar
4 msk raps olja
1 kg broccolibuketter
1.5 kg vit fisk i små kuber
1.5 l vatten
75 g färsk el frusen dill
1 liter matlagningsgrädde
3 msk vetemjöl el maizenaredning
salt & peppar
Fräs skivade morötter och hackad lök i oljan i en JÄTTEstor gryta 5-10 min. Lägg i broccolin och häll över vattnet kokande över. Låt koka upp och lägg sedan i fisken. Låt koka 5 min. Blanda mjöl med 1 dl grädde och skaka den och häll sedan i redningen i grytan. Blanda och koka någon minut och tillsätt sedan resten av grädden. Peppra och salta efter smak. Koka till fisken är genomkokt (5-10 min) och tillsätt dillen strax innan servering. Servera med ris eller couscous.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar