Det är äntligen riktig vinter och då är det galet härligt med utflykter...till kälkbacken, skridskoisen, en skidtur eller bara en promenad. Att efter några timmar packa upp en matsäck och njuta den i solen....det är lycka. Här kommer några enkla smördegspiroger som är goda att ta med. Vill man kan man göra smördegen själv, men eftersom det numera finns färdiga smördegsbitar utan palmolja i frysdisken så har jag använt dem här.
Smördegspiroger (24 st)
24 smördegsbitar ca 10 x 10 cm läggs ut för att tina. Lägg en liten näve riven cheddarost (250g för alla) i varje, stek upp 200g trattkantareller, eller annan svamp tillsammans med 200 g färsk spenat, salta och peppra. Lägg spenat och kantarellblandningen på osten i hälften av pirogerna. I de övriga tolv lägger du hackad skinka eller kalkon (250g till alla) och kryddar med oregano. Vik på mitten och tryck noga ihop kanterna, ibland kan det behövas lite vatten för att få de att fastna. Grädda på 200 grader i ca 20 min. Packa i en burk så de inte blir ihoptryckta och servera med varm choklad eller kaffe.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar