Sedan vi kom på att S inte kan äta vete har livet blivit både enklare och lite besvärligare. Enklare för att S inte ständigt och jämt går omkring och har mer eller mindre ont i magen. Men om jag tyckte att jag lusläste förpackningar innan så läser jag dem än noggrannare nu. I alla fall har jag hittat en blogg som har många glutenfria recept och som just nu är min favorit, www.cakingmyday.blogspot.com (se min blogglista). Där har jag hittat detta härliga recept på banankaka. Jag har bytt ut smöret till mjölkfritt margarin och eftersom vi gillar banan tog jag 3 istället för 2 som det är i grundreceptet. S tål tyvärr inte den grova mjölmixen så den är utbytt mot "Leilas mjölmix" som är baserad på majsmjöl. Mycket god och lättgjord kaka!
Gluten och laktosfri banankaka
100 gram mjölkfritt margarin
3 dl socker
2 ägg
5 dl mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
3 bruna, skalade och mosade bananer
1/2 dl starkt kaffe
Smörj en hålform med lite av margarinet och bröa den med lite av mjölmixen.
Rör maragarin och socker poröst, tillsätt sedan äggen. Blanda i mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel och blanda noga. Tillsätt sedan bananer och kaffet och rör om.Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 1 timme, och låt den sedan svalna innan den skärs upp och serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar