Idag är en bråttomdag. Hela familjen har varit på ”hopptävling” med A och favorithästen på förmiddagen. Snart hägrar cirkusavslutning med S i spetsen och sedan hajk för samme S och födelsedagskalas för lillkusin T för oss andra. Men hungriga blir vi ju ändå….i vanlig ordning.
När jag gör falafel brukar jag göra minst dubbelt så många som vi ska äta för de är lika goda när de har varit frusna. Nu var det ett tag sen och därför fick det bli köpt idag. Köpt är dessvärre inget för gluten och veteintoleranta varför S fick mumsa på rester från gårdagens grillning och jag passade på att laga bulgur (vilket jag normalt ersätter med quinoa). I alla fall, detta tog 15 min att laga.
Färgglad bulgur med falafel (4 port)
1 valfri hackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 grovriven morot
1 squash i 1cm stora kuber
1 paprika i 1cm stora kuber
1 msk paprikapulver
Salt & peppar
1 msk olja
Falafel
Koka bulgur enligt anvisning på paketet med salt och en gnutta olja.
Värm falafeln i ugnen på ca 150 grader.
Fräs lök, vitlök och morot ngn minut i oljan.
Tillsätt squash, paprika och kryddor och fräs ytterligare några minuter.
När bulguren kokat färdigt tillsätt den och persiljan. Smaka av med ytterligare salt och peppar.
Ät tillsammans med falafeln
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar