Bara osten kvar...sedan hyst in i ugnen
Pizza är gott, särskilt om man får lägga på vad man vill. Idag var det bara jag hemma när pizzan gjordes, så då blev det bara en sorts pålägg, annars brukar alla i familjen få en ruta var. Trevligt att laga mat tillsammans och det tar inte längre tid än att både fotboll och scouting hinns med.Hemmapizza 4-6 port
Deg
4 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl vatten
Blanda de torra ingredienserna väl i en skål, tillsätt sedan olja och vatten och blanda väl till en deg. Bred ut den på en plåt, den blir lagom tjock om den täcker en hel plåt. Kavla eller gör som jag och använd händerna
Fyllning
1 burk krossade el passerade tomater
1 riven el välhackad lök
300g champinjoner
300g strimlad kalkon el skinka
salt, peppar, oregano, paprikapulver efter smak
200g riven ost
Jag burkar täcka degen först med tomatkrosset och sedan lägga på de andra ingredienserna och osten sist. Ska alla ha samma fyllning brukar jag fräsa löken i en gryta och sedan tillsätta tomater och champinjoner så att det får koka en stund och ta smak av varann. Men det är nästan lika gott när man inte kokar ihop det. '
Sätt sedan i pizzan i ugnen, 225 grader i ca 15 min och servera med en grönsallad.
Ha en mysig kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar