Midsommarafton är för oss förknippad med mycket god mat, därför blir midsommardagen lite dagen efter. Det finns kanske rester av både det ena och det andra, men å andra sidan är man kanske inte sugen på att göra en fin pytt. Då är det tur att resterna står sig en dag till! Vi har sovit lite längre idag och det gör att det blir svårare med utrymme för att kunna äta både frukost och lunch. Men plättar kan man njuta av till brunch och stå sig en stund! De kan med fördel serveras med överbliven västkustsallad eller gubbröra från gårdagen, eller med jordgubbar och grädde. En kopp kaffe och ett glas yoghurt till så är i alla fall jag nöjd en bra stund.
Plättar (10 laggar)
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
3 ägg
margarin att steka i
Häll mjölken i en stor skål, vispa i de torra ingredienserna med ordentliga tag. Vispa i äggen ett och ett. Värm pannan på ganska hög värme, t ex 10 av 12, och smält margarinet i laggen. Stek plättarna gyllenbruna. Nytt margarin behöver tillsättas ett par gånger under stekningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar