fredag 18 november 2011

Kort och gott; Fredagsmiddag

Jag stökar gärna runt i köket själv...så det blir på mitt vis. Särskilt på vardagar när maten helst ska vara färdig innan man ens funderat på vad som ska serveras. Just nu är fredagar en lite lugnare dag för oss. Ingen i familjen har någon regelbunden aktivitet utan vi droppar in en efter en. Därför är fredagen en dag då vi gärna lagar mat tillsammans.




Lax med spenat (6 port)

6 portionsbitar lax, eller en sida (tinade)

2 gula lökar, skalade och tunnt skivade

140g färsk bladspenat

2 dl creme fraiche

4 dl matlagningsgrädde el mjölk

salt & peppar

1-2 msk olja

Bryn lök och laxbitar i en stekpanna, krydda med salt och peppar, lägg spenaten runt omkring. Rör samman creme fraiche och matlagningsgrädde. Häll gräddblandningen över lax och spenat låt sjuda i ca 10 min.

Grönsakspasta (6port)

6 port pasta

350 gr wokgrönsaker (en litenfärdig påse)

salt & peppar

Koka pastan som det står på paketen. Woka/stek grönsakerna i lite olja till de är genomstekta men crispiga. Blanda pasta och grönsaker i wokpannan och servera med laxen.

Ha en underbar helg o ta hand om de du tycker om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar