Ibland är det mer bråttom än andra dagar. Idag lagade jag mat någonstans mellan Simons genrep på cirkusskolan, Amandas tvärflöjtslektion, Samuels läggning och Zumbaklassen som är tisdagens begivenhet för mig. Så den här rätten görs med fördel på färska grönsaker men blir inte alls tokig på frysta heller. Jag hittade för ett tag sedan "rotfruktsmix" i halvkilospåsar i frysdisken som inte alls är dumma till rätter som denna. Så håll till godo med tisdagens snabba;
Fisk & Rotfruktsgryta (5 port)
6 dl matlagningsgrädde
4 dl kokande vatten
2 fiskbuljongtärningar (el 2msk fiskfond)
2 tärnade potatisar
2 morötter i skivor
2 palsternackor i skivor (el rotfruktsmix istället för potatis, morot & palsternacka)
1 hackad gul lök
500 g tärnad fisk (finns färdiga paket med lite olika fisk i för den som vill)
hackad dill, salt, peppar och citron efter smak
3 msk maizena för ljusa såser
Koka upp grädde, vatten & buljong. Lägg i rotfrukter, lök och fisk, låt sjuda ca 10 min (om fisken är frusen) eller till fisken är klar. Smaka av med dill, salt, peppar och citron. Red av med maizenan och ta av spisen och låt stå ca 1 min. Servera med nybakt bröd, eller halvbakta baugetter för ett snabbare alternativ. God spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar