tisdag 1 mars 2011

Flygande Jacob

Jag växte upp på potatis och pasta, för min mamma är mindre förtjust i ris. Jag däremot gillar både ris, couscous, bulgur och allt möjligt annat. Flygande Jacob är väldigt mycket 70-tal men vad spelar det för roll. I min variant sätter jag allt i en form och barnen älskar det!



Flygande Jacob

6 portioner kokt ris

4 kycklingfiléer

5 dl vispbar grädde

1 dl chilisås

2 tsk curry (kan uteslutas)

1krm peppar

2 bananer

2 paket tärnat bacon

2 dl salta jordnötter



Koka riset enligt anvisningen på paketet, Det går lika bra med fullkornsris som med lättare ris typ Jasmine. Gör kuber av kycklingen och bryn den, eller köp en färdiggrillad och dela i bitar. Det går också bra med fryst salladskyckling i bitar om man har riktigt ont om tid. Bryn baconet och låt fettet rinna av. Vispa grädden och blanda i chilisåsen och kryddorna.

Skiva bananen. Lägg riset i botten på en ugnsfast form och sprid ut kycklingbitarna och bananskivorna över. Bred ut gräddblandningen och strö på bacon. Grädda på 175-200 grader i ca 20 min. Strö på jordnötterna innan servering och servera med sallad och rivna morötter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar